
RECEPT
Rostad majssoppa
Portioner: 2-4
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt (à 225) frysta majskorn
1 krm rökt paprikapulver
1/2 tsk malen spiskumin
1 krm chilipulver
1 klick smör eller olja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 lime, juicen
salt efter tycke och smak
massa färsk koriander
- 1
Sätt ugnen på 200C.
- 2
Skala och finhacka löken och vitlöken.
- 3
Lägg den frysta majsen i en ugnsform och blanda med lök, vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, smör/olja och salt.
- 4
Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills majsen börjar få lite färg. Rör om så att det inte bränns!
- 5
Lägg över majsen i en kastrull och tillsätt buljongen.
- 6
Låt koka upp. Mixa soppan med en stavmixer. Späd kanske med mer vatten? Tillsätt lime och smaka av med salt.
- 7
Hacka färsk koriander och ös på strax före servering. Avnjut tillsammans med tex en grönsallad, örter eller mjölksyrade grönsaker.
Recept av: Food Pharmacy