RECEPT

Rostad majssoppa

Portioner: 2-4

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 pkt (à 225) frysta majskorn

1 krm rökt paprikapulver

1/2 tsk malen spiskumin

1 krm chilipulver

1 klick smör eller olja

5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1/2 lime, juicen

salt efter tycke och smak

massa färsk koriander

  1. 1

    Sätt ugnen på 200C.

  2. 2

    Skala och finhacka löken och vitlöken.

  3. 3

    Lägg den frysta majsen i en ugnsform och blanda med lök, vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, smör/olja och salt.

  4. 4

    Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills majsen börjar få lite färg. Rör om så att det inte bränns!

  5. 5

    Lägg över majsen i en kastrull och tillsätt buljongen.

  6. 6

    Låt koka upp. Mixa soppan med en stavmixer. Späd kanske med mer vatten? Tillsätt lime och smaka av med salt.

  7. 7

    Hacka färsk koriander och ös på strax före servering. Avnjut tillsammans med tex en grönsallad, örter eller mjölksyrade grönsaker.

Recept av: Food Pharmacy