
RECEPT
Sötpotatisvåffla med fänkål, lingon och timjan
Portioner: 1
Våfflor
1 sötpotatis
1/2 liten gul lök
1/4 dl majsstärkelse
1 ägg
Sallad
1 dl vitkål
1/2 liten fänkål
1/2 dl lingon, tinade
1 msk honung
1/2 citron, zesten
salt & svartpeppar
2 msk färsk timjan
- 1
Riv sötpotatisen fint. Riv löken grovt. Blanda.
- 2
Krama ur vätskan så gott det går.
- 3
Vänd ner majsstärkelsen och 1 ägg. Salta och peppra.
- 4
Låt stå i minst 10 minuter så att rivet bli vattning och börjar likna en smet.
- 5
Gör salladen medan du väntar. Hyvla kålen fint på en mandolin och blanda med tinade lingon, honung, citronzest. Salta och peppra.
- 6
Gör våfflan i ett våffeljärn med smör eller kokosolja. Lägg upp på en tallrik med salladen.
- 7
Servera med färsk timjan. Glad våffeldag!
Till dessa fulländade sötpotatisvåfflor serverar vi vitkål och fänkål som vi hyvlar tunt på en mandolin och rör ihop med honung, citronzest (finare ord för skal), svenska lingon och timjan. Och om du vill kan du självklart ha i en matsked av vår fiberblandning i smeten. Fiberblandningen är har en positiv påverkan på blodsockret. Den är också bra att ta innan man ska fika eller äta sötsaker, för att minska belastningen på kroppen. Och det är extra bra att kombinera den med vår probiotika eftersom fibrerna fungerar som mat till våra goda bakterier i tarmen!
Recept av: Food Pharmacy